Emma napja van. | 2024.04.19

Telekom: egyre élesebb a verseny a vezetékes piacon

2017-05-16 12:14:00

 

Fokozódik a verseny a vezetékes piacon, a szolgáltatók egyre intenzívebben fejlesztik hálózataikat és egyre kedvezőbb, egyedi igényekre szabott díjcsomagokat kínálnak - részben ezzel indokolta Endersz Frigyes, a Magyar Telekom stratégiai igazgatója, hogy a társaság új szolgáltatáscsomagot vezet be.

 

    A távközlési szolgáltató kedden indította el Flip néven új vezetékes ajánlatot kínáló márkáját - közölte a stratégiai igazgató, hozzátéve, hogy az új csomag az alapszolgáltatást kereső, de a többlet és kényelmi szolgáltatásokat nem igénylő ügyfeleknek szól, kedvezőbb árszinten, hűségidő nélkül.
    Christopher Mattheisen, a társaság vezérigazgatója úgy vélte, hogy az új alapcsomag által jobban hasznosíthatóak a már meglévő vezetékes hálózatok, amelyek fejlesztésére a cég az utóbbi években rengeteg forrást áldozott. Mint mondta, a Telekom 2014-ben 87 milliárd forintot költött beruházásokra (frekvencia vásárlás nélkül) és az összeg 20 százalékát fordította hálózatfejlesztésre, ez az arány a 2015-ös és 2016-os években 30 százalékra nőtt, növekvő, több mint 100 millliárd forintos összberuházás mellett. A vezérigazgató reményei szerint mind a vezetékes előfizetők száma és az általuk generált árbevétel is emelkedni fog, illetve a piaci részesedésre is kedvezően hat majd az új márka bevezetése.
    A cég ismertetése szerint az alapcsomag 130 digitális tévécsatornát, másodpercenként 100 megabites letöltési sebességgel rendelkező vezetékes internetet foglal magában, valamint a flipes ügyfelek között ingyenes hanghívást, belföldi hálózaton pedig 5 forintos percdíjú telefonálás lehetőségét biztosítja. A kedvezőbb csomagárért cserébe az ügyfelek számára önkiszolgáló megoldások állnak rendelkezésre, ügyeiket maguknak kell intézniük online vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül.
    A szolgáltatás egyelőre valamivel több mint félmillió magyar háztartásban érhető el, ami mintegy 60 várost és budapesti kerületet jelent.