Gedeon napja van. | 2024.03.28

Novák Katalin: képzéssel segíti a kormány a nők foglalkoztatottságát

2017-05-15 10:33:36

 

Képzéssel támogatja a kormány a nők foglalkoztatottságát, a programra az önkormányzatok május 19-től adhatnak be pályázatot a források kimerüléséig vagy legkésőbb 2018. május 21-ig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn, a GE Magyarország negyedik Dolgozó szülők napjának megnyitóján Budapesten.

 

    Novák Katalin elmondta, hogy egyenként 150-200 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok, illetve olyan konzorciumok, amelyekben az önkormányzatok a konzorciumvezetők.
    Az Emmi tájékoztatása szerint a nők atipikus munkavégzését és foglalkoztathatóságát 9 milliárd forinttal támogatja a kormány.     Novák Katalin a tájékoztatón kiemelte, központokat hoznak létre, amelyekben a nők olyan képzéseken vehetnek részt, amelyek a rugalmas munkaerőpiaci elhelyezkedésüket segítik.     A kezdeményezés partnerei lesznek a helyi munkaadók és a helyi civil szervezetek is - tette hozzá.     Az adatok alapján Magyarországon a nők foglalkoztatottsága felzárkózik az európai uniós átlaghoz, azonban a kisgyermeket nevelő édesanyáké elmarad az uniós átlagtól - említette Novák Katalin.
    A család nemzetközi napja alkalmából rendezett Dolgozó szülők napja a GE munkatársainak önkéntes kezdeményezése, amellyel a cég 140 országban segíti több ezer dolgozóját. Az érdeklődők a rendezvényen előadásokon vehetnek részt, szakemberektől kaphatnak tanácsot a munka és a magánélet sikeres összehangolására, illetve a vezetők is megosztják velük tapasztalataikat.