Auguszta napja van. | 2024.03.29

A magyarok nyerték a Nemzetek Nagydíját a hollandiai kerekesszékes vívó vk-n

2017-05-15 10:33:00

A magyar küldöttség 4 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett a hollandiai Stadskanaalban rendezett kerekesszékes vívó világkupa-versenyen, s ezzel a teljesítménnyel elhódította a Nemzetek Nagydíját is.

    Nemcsik Zsolt szakágvezető arról tájékoztatta hétfőn az MTI-t, hogy az első napon a paralimpiai ezüstérmes Osváth Richárd megőrizte idei veretlenségét tőrben és újra a dobogó tetejére állhatott, Veres Amarilla és Krajnyák Zsuzsanna pedig egyformán harmadik helyezést ért el női párbajtőrben.
    A második nap szintén három érmet hozott a magyaroknak, Krajnyák a tőr döntőjében fantasztikus küzdelemben győzte le minimális különbséggel a hongkongi Jü Csit, majd a B kategóriában Dani Gyöngyi szerzett ezüstérmet. Hajmási Éva bronzérmes lett az A kategóriában, csak csapattársa, Krajnyák tudta őt megállítani. 
    Vasárnap aztán két arany- és egy ezüstérmet gyűjtöttek a magyar vívók: Osváth pályafutása során először kardban is első lett, s nyert a női párbajtőr csapat is, míg Hajmási ezüstérmet szerzett kardban.