Gedeon napja van. | 2024.03.28

Letöltendő szabadságvesztésre ítélték a bombariadókkal fenyegetőző nőt Miskolcon

2017-05-11 19:30:00

Két év négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a miskolci járásbíróság azt a nőt, aki több bankfiókot bombarobbantással fenyegetett meg - közölte Horváth Dóra bírósági szóvivő csütörtökön az ítélethirdetés után az MTI-vel.

    A szóvivő tájékoztatása szerint a tárgyaláson a vádlott rosszul lett, ezért kihívták a mentőket, majd a nő állapotának stabilizálását követően a bíróság kihirdette az ítéletet.
    A bíróság a nőt nyolc rendbeli közveszéllyel fenyegetés büntette miatt 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte.
    A vádlott 2015-ben lakáshitelek adósaival vette fel a kapcsolatot, akiknek azt mondta, hogy a felvett összeg egy bizonyos hányadáért a hitelük lezárásában segítséget nyújt számukra a pénzintézeteknél.
    Horváth Dóra ismertetése szerint a vádlott időpontot egyeztetett az adósokkal és találkozót beszélt meg velük budapesti bankfiókokban. A pénzintézetekkel ténylegesen nem vette fel a kapcsolatot, hanem segélyhívón tett bejelentést, mondván, hogy az adott bankfiókban "bomba fog robbanni".
    A bejelentések miatt a bankfiókokat kiürítették, a tűzszerészek megvizsgálták az épületeket, azonban robbanóanyagot egyik esetben sem találtak. 
    A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, az eljárás során megbánó magatartást tanúsított, ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a terhelt büntetett előéletét, továbbá azt, hogy a cselekményt büntetőeljárás hatálya alatt követte el.