Auguszta napja van. | 2024.03.29

Uniqa: a biztosítások terén is a jövő a digitális szolgáltatásoké

2017-05-10 14:12:00

 A biztosító társaságoknak főleg a mobil és a digitális megoldásaikat kell fejleszteniük annak érdekében, hogy fel tudják venni a versenyt a szektorban megjelenő technológiai cégekkel, valamint, hogy ki tudják szolgálni a fiatal generációhoz tartozó ügyfelek igényeit - mondta Kurtisz Krisztián, az Uniqa Biztosító vezérigazgatója a cég sajtótájékoztatóján, szerdán Budapesten.

    A következő öt évben a biztosítók ügyfeleinek 45-50 százalékát már olyan fiatalok jelentik majd, akik 1995 után születtek, így a biztosítóknak fel kell készülniük arra, hogy őket is meg tudják szólítani - fejtette ki a vezérigazgató. 
    Hozzátette: a biztosítások terén érzékelhető trendek azt mutatják, hogy az úgynevezett fintech vállalkozásokkal párhuzamosan megjelentek az "insuretech" cégek is, és az általuk generált versenyben előbb-utóbb a "hagyományos biztosítóknak" is részt kell venniük.
    A vezérigazgató közölte: az Uniqa 2016-ot sikeresen zárta mind pénzügyileg, mid a társaság strukturális átszervezését tekintve, 2017 a digitális átállás éve lesz a biztosító életében. A társaság tavaly 225 millió forint adózás előtti nyereséget ért el, míg 2015-ben 93 millió forint adózás előtti veszteséget halmozott fel. Az idei terv 775 millió forint adózás előtti nyereségről szól.
    Kurtisz Krisztián rámutatott: idén az egyik legfontosabb feladat, hogy felmérjék és kialakítsák az ügyféligények kiszolgálására legalkalmasabb digitális csatornákat és biztosítsák azok elérhetőségét. Ennek érdekében az anyavállalat már tavaly mintegy 500 millió euró összegű digitális fejlesztési tervet fogadott el, ez a projekt olyan új és innovatív technológiai megoldások és termékek kidolgozását támogatja, amelyek megkönnyítik az ügyfelek, főleg a fiatalabb generációk igényeinek kiszolgálását.
    Elmondta: az új digitális megoldások a Big Data típusú elemzések mellett támogatják a biztosító és az ügyfelek közötti kapcsolatfelvétel egyszerűsítését és a gyors, hatékony biztosításkötést is.