Márk napja van. | 2024.04.25

OGY - Krónika 9. rész (napirend után)

2017-05-08 16:30:00

Napirend utáni felszólalásokkal zárta ötnapos munkáját az Országgyűlés hétfőn délután.


    Z. Kárpát Dániel (Jobbik) a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása érdekében emelt szót addig, amíg a devizahitel csapdájában vergődőket kimenti a kormányzat. 
    Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára válaszában emlékeztetett a kormány ötpontos otthonvédelmi akciótervére. 
    Szávay István (Jobbik) arra hívta fel a figyelmet, hogy "Európa boldogabbik fele" a mai napon a második világháborús győzelmét ünnepli. Szólt a "vörös múlttal" való leszámolás szükségességéről. 
    Rétvári Bence úgy felelt: amikor a pesti srácok örökségét a Jobbik megvalósítja, ne "KGBéla" becenevű európai parlamenti képviselőjükre bízzák. Szólt az egykori kommunista vezetők nyugdíjpótlékának elvételéről. 
    Ander Balázs (Jobbik) a kormányoldal szerint szükséges megélhetési összegről beszélt, rámutatva, az átlag magyar csak vegetál.
    Rétvári Bence erre azt mondta: ma hétszázezerrel több embernek van munkája, mint hét évvel ezelőtt, és átlagosan 60 ezer forinttal keresnek többet.
    Magyar Zoltán (Jobbik) rábaközi kistelepülések problémáit hozta a Ház elé, például azt, hogy lényegesen nehezebben férnek hozzá az egészségügyi ellátáshoz, mint a városokban élők. 
    Bodó Sándor (Fidesz) jelzőrendszer kiépítéséről számolt be hatvanhárom település idősei számára. 

    Az ülésen elnöklő Lezsák Sándor az ülést bezárta és jelezte, hogy a következő ülésnap várhatóan május 15-én lesz.