Gedeon napja van. | 2024.03.28

Novell-, vers-, mese- és regénypályázatot hirdet a KMTG

2017-05-05 08:52:55

Az egész magyar nyelvterületet átfogó novella-, vers-, mese- és regénypályázatot hirdet a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) - közölte a szervezet az MTI-vel pénteken.

    A novella-, vers- és mesepályázatokon kategóriánként egymillió forintos első, 500 ezer forintos második, és 250 ezer forintos harmadik díjak nyerhetők el. A regénypályázat első díja ötmillió forint, a második díj kétmillió forint, a harmadik díj egymillió forint pénzjutalommal jár. 
    A pályaművek beküldési határideje a novella, vers és mese kategóriák esetében 2017. szeptember 1. A regény megírására egy év áll rendelkezésre, ennek határideje 2018. május 3. - olvasható a magyar irodalmi élet felfrissítésének, a kortárs magyar irodalom élővé és olvasottá tételének, valamint az irodalmi tehetséggondozás céljából létrejött szervezet közleményében.
    A pályamunkák esetében tematikus és életkori megkötés nincs, bárki pályázhat. A beérkező pályamunkákat társadalmi-szakmai zsűri bírálja el, amely szintén pályázati úton kiválasztott irodalomtanárokból, könyvtárosokból, valamint a magyar irodalmi élet jeles alkotóiból fog állni. A zsűribe július 2-ig lehet jelentkezni.
    A társadalmi zsűri pályázatának, valamint az alkotói versenypályázatok részletei, valamint további információ a szervezet internetes oldalán (www.kmtg.hu) található.