Auguszta napja van. | 2024.03.29

Robbanás történt egy spanyolországi hulladékfeldolgozó üzemben 

2017-05-04 20:01:00

Tűz ütött ki és robbanás történt egy hulladékfeldolgozó üzemben a Madridtól dél-keletre található Arganda del Reyben csütörtökön - közölték a hatóságok.

    A helyi mentőszolgálat szerint összesen harmincan sérültek meg, hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek. A sérültek közül tíz embert kellett kórházba szállítani.
    A szemtanúk két robbanásról is beszámoltak, amelyek néhány környező épületben is kárt tettek; ablakok törtek be, tetők rongálódtak meg.
    A hatóságok elővigyázatosságból kiürítették az üzem 500 méteres körzetét, így öt oktatási intézményből hazaküldték a diákokat.
    A tűzoltóság tájékoztatása szerint a robbanások oka egyelőre ismeretlen, annyit közöltek, hogy egy olajat újrahasznosító részlegben keletkezett a tűz, majd itt következtek be a robbanások is.
    A spanyol sajtó szerint az ipari hulladékok begyűjtésével, raktározásával és feldolgozásával foglalkozó Requimsa nevű cég üzemcsarnokáról van szó.
    A vállalat veszélyes hulladékokkal is dolgozik, de az első környezetvédelmi mérések azt mutatták, hogy nem került mérgező anyag a levegőbe.
    A spanyol sajtó felidézte, hogy négy évvel ezelőtt volt már egy tűzeset ugyanezen a 10 ezer négyzetméteres telephelyen.