Emma napja van. | 2024.04.19

Csaknem 15 milliárd forintnyi fejlesztés kezdődik el Csongrád megyében

2017-05-04 10:55:00

 Száznegyven beruházás, 14,7 milliárd forintnyi fejlesztés kezdődik el uniós támogatással a Csongrád megyei településeken - jelentette be a megyei önkormányzat elnöke csütörtökön Szegeden.

    Kakas Béla (Fidesz-KDNP) sajtótájékoztatóján elmondta, a fejlesztések keretét meghatározó program közvetlenül a helyi szereplők igényeit figyelembe véve, több éven át tartó tervezési munka eredményeként alakult ki a megyei önkormányzat koordinálásával.
    A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) belül Csongrád megye számára 73 milliárd forint forrás áll rendelkezésre. A megye lakosságának felét adó két nagyváros - Szeged és Hódmezővásárhely - 33,9 milliárd, illetve 9,8 milliárd forintot használhat fel. Csongrád megye 58 kisebb települése 29,2 milliárd forintból valósíthatja meg helyi beruházásait - közölte a politikus.
    A kiírás első körében a kisebb települések által beadott 210 pályázat közül eddig 140-et bíráltak el pozitívan. A megye minden települése nyert el fejlesztési forrást. Az induló beruházások nagyobbik része a gazdaságfejlesztést, a munkahelyteremtést, a turizmus élénkítését segíti - tette hozzá.
    Kakas Béla hangsúlyozta, a megyei önkormányzat a beruházások megvalósítását is támogatja, saját fejlesztési cégén keresztül segíti a projektmenedzsmentet.
    Az elnök kitért arra, hogy a program második felhívási körére május végétől, illetve június közepétől nyújthatók be a pályázatok, ekkortól ipari parkok és iparterületek kialakítására, helyi gazdaságfejlesztésre, turisztikai beruházásokra, önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére, valamint a helyi identitást erősítő kezdeményezésekre igényelhető támogatás.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó