Emma napja van. | 2024.04.19

NFM: több támogatás nyerhető el a határon átnyúló kerékpártúrák szervezéséhez 

2017-05-04 08:30:00

Tizedével több támogatás nyerhető el a határon átnyúló kerékpártúrák szervezéséhez; a "Kerékpárral 7 határon át" programban pályázati úton elnyerhető hozzájárulás összesen 16,5 millió forint - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtöki közleményében.

    A 2016-os programsorozatban biztosított 15 millió forintos keretből 40 rendezvény (31 civil szervezet, 6 önkormányzat és 3 önkormányzati tulajdonú intézmény) jutott támogatáshoz. 
    Mint írják, a legtöbb bringás eseményt a magyar-román határszakaszon valósították meg, de népszerűek voltak az osztrák, a szlovákiai és a szerbiai határszakaszokat érintő túraútvonalak is. A támogatott eseményeken összesen több mint négyezren bicikliztek. A rendezvények keretében megtett út teljes hossza megközelítette az ötezer kilométert.
    A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén tovább növelte a támogatásra felhasználható keretet. A tárca a beadott pályázatok számától és a támogatási igényektől függően akár 50 szemléletformáló program költségeihez is kész hozzájárulni.
    A túrák a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpáros közlekedés népszerűsítése mellett a szomszédos országokkal fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítését is szolgálják. A programsorozat lehetőséget biztosít a határ menti régiókban már kiépült kerékpáros útvonalak megismertetésére, a csoportos kerékpározás kultúrájának terjesztésére.
    A határon átlépő kerékpáros programok kidolgozására, megvalósítására civil egyesületek, közalapítványok, települési önkormányzatok és önkormányzati tulajdonban álló intézmények nyújthatnak be pályázatot. A "Kerékpárral 7 határon át" részletes felhívása a kormányzati honlapon (www.kormany.hu) és folyamatosan frissülő információkkal a programsorozat Facebook-oldalán is (https://www.facebook.com/7hataron) elérhető.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó