Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kilenc év börtönre ítéltek egy férfit, mert megvert egy prostituáltat

2017-05-02 13:23:24

Emberölés kísérlete miatt kilenc év börtönre ítélt első fokon a Fővárosi Törvényszék kedden egy férfit, aki 2015 októberében megvert egy prostituáltat.

    A Fővárosi Törvényszék keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette: a férfi 2015 októberében ismerkedett meg a prostituáltként dolgozó nővel egy VII. kerületi lakásban. Október 31-én este a vádlott ismét igénybe akarta venni a sértett szolgáltatását, de erre "a férfi részéről felmerült okból" nem került sor, ezért a nő "az együttlét elmaradására utaló megjegyzést tett".
    Ettől a vádlott "indulatossá vált", és távozáskor a táskájában lévő, egyébként a munkájához használt ácskalapáccsal kétszer-háromszor nagy erővel fejen ütötte a nőt, akinek nyílt koponyatörést okozott. Ezután a vádlott magához vette a laptopját, telefonját, és magára hagyta az erősen vérző nőt. A sértett olyan súlyosan megsérült, hogy szakszerű orvosi beavatkozás nélkül nagy valószínűséggel meghalt volna.
    Az orvosszakértői vélemény rögzíti, hogy az ütések agyzúzódást okoztak a nőnek, aki emiatt élete további részében mozgási és kommunikációs nehézségekkel fog küzdeni. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozott, valamint a férfi ittasságát, enyhítő körülményként pedig a beismerő vallomását. 
    A bíróság emberölés kísérletében találta bűnösnek a vádlottat, és ezért kilenc év börtönre ítélte.
    A döntést az ügyészség tudomásul vette, a vádlott enyhítésért, védője pedig - aki életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megállapítását indítványozta - a jogi minősítés megváltoztatásáért, illetve enyhítésért fellebbezett.