József napja van. | 2024.03.19

Kiskorúakat zaklatott szexuálisan egy divatfotózást ígérő férfi

2017-05-02 10:07:50

 

Befejezték a nyomozást a fővárosi rendőrök egy 43 éves férfi ügyében, aki divatfotózás ígéretével kiskorú lányokat csalt fel a lakására, ahol szexuális cselekményekre kényszerítette őket és fotókat is készített róluk.

 

    A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a honlapján azt írta: 2015 májusában egy akkor 15 éves sértett a járőröző rendőröktől kért segítséget, miután egy férfi a VII. kerületi lakásán szexuálisan zaklatta és pornográf tartalmú felvételeket készített róla. 
    A lány a nyomozóknak elmondta, hogy a férfi egy józsefvárosi plázában szólította le őt és modellmunkát kínált neki. Megbeszéltek egy találkozót egy budapesti parkba, ahol a férfi lefotózta őt. Ezután a gyanúsított felhívta a lakására további felvételek készítésének ürügyével, de a fotózás mellett a férfi szexuálisan zaklatta.
    A nyomozók két nappal később elfogták G. Csabát.
    A nyomozás során kiderült, hogy a férfi az interneten, illetve személyesen kínált modellmunkát fiatal lányoknak, és 2009 júliusától további nyolc kiskorú sérelmére követett el hasonló bűncselekményeket.
    A BRFK VII. kerületi Rendőrkapitánysága vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat az illetékes ügyészségnek.