József napja van. | 2024.03.19

ÁSZ: továbbra is vannak gazdálkodási hiányosságok az MKE-n és az SE-n

2017-05-02 09:52:31

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint a Magyar Képzőművészeti Egyetemnél (MKE) és a Semmelweis Egyetemnél (SE) továbbra is fennáll néhány, a számvevőszék által három, illetve két éve megállapított gazdálkodási hiányosságok közül.

    Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben emlékeztettek: az ÁSZ 2014 augusztusában hozta nyilvánosságra az MKE 2009 és 2012 közötti gazdálkodásának és működésének ellenőrzéséről készült jelentését. A most lezárult utóellenőrzés megállapította, hogy a rektor és a kancellár által meghatározott intézkedési tervben rögzített 12 feladatból az egyetem kettőt határidőn túl, kettőt részben, nyolcat pedig egyáltalán nem hajtott végre.
    Nem végezték el az egyetem működését és gazdálkodását meghatározó szabályzatok jelentős részének aktualizálását, amire a kancellári rendszer bevezetése miatt lett volna szükség. Szintén nem került sor a gazdálkodás szempontjából fontos szabályzatok aktualizálására, és a számviteli politika kiegészítése sem történt meg. Az intézmény nem készítette el a 2015-ös vagyongazdálkodási tervet, a 2016-os vagyongazdálkodási tervet nem fogadta el a szenátus. Az intézkedési tervben rögzített feladatok végrehajtásáról szóló nyilvántartást hiányosan vezették.
    A Semmelweis Egyetem 2009 és 2013 közötti gazdálkodásának és működésének ellenőrzéséről készült jelentését az ÁSZ 2015 áprilisában hozta nyilvánosságra. Azóta az intézkedési tervben rögzített 11 feladatból az egyetem ötöt határidőben, egyet határidőn túl, hármat részben, kettőt pedig nem hajtott végre.
    A számvevőszék levélben fordul a két intézmény kancellárjához, hogy intézkedjen a feltárt hiányosságok megszüntetéséért - tették hozzá.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány