József napja van. | 2024.03.19

Tarlós: siker a BKV-nál és az FKF-nél történt bérmegállapodá

2017-05-02 06:20:25

A főpolgármester sikernek tartja, hogy a BKV-nál és a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-nél létrejött a bérmegállapodás. 

    Tarlós István az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában köszönetet mondott a BKV két meghatározó szakszervezeti vezetőjének és a BKV dolgozóinak azért, hogy sikerült elkerülni a sztrájkot.
    Az FKF-nél is létrejött korábban egy ilyen megállapodás a szakszervezetekkel - tette hozzá.
    A főpolgármester szerint most a megállapodásokkal "egy igazságtalanságot" el tudtak kerülni a főváros két meghatározó cégénél. Ugyanakkor - mint mondta - az Orbán Viktor miniszterelnökkel tervezett találkozón "szóba fog kerülni", hogy az önkormányzatoknál már körülbelül tíz éve nem volt általános béremelés a cégek dolgozói, a köztisztviselők, a közalkalmazottak körében. Ez a "direkt állami cégeknél" megtörtént a közelmúltban, és "nem csekély feszültséget eredményezett" az önkormányzati cégek dolgozói körében - mutatott rá.
    Tarlós István azt közölte, ennek megoldására szeretnének "valamilyen forrást (...) kieszközölni", mert az önkormányzatok forrásai "inkább mérséklődtek, apadtak" az utóbbi időben a különböző központi intézkedések következtében.  
    A főpolgármester elmondta azt is, hogy az FKF-nél történt belső ellenőri jelentés "sötét ügyekről" nem tesz említést.