Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szakértő: Kína befolyásolhatja a kiszámíthatatlan észak-koreai vezetést

2017-05-01 13:10:00

A kiszámíthatatlan, önfejű észak-koreai vezetést csak az erőpolitika képes befolyásolni, racionálisabb magatartásra bírni, és ha valakire egyáltalán hallgatnak, az Kína lehet - fejtegette az Észak-Korea és Egyesült Államok közti konfliktus kapcsán Frank Tibor Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

    Igyekeznek megbékíteni az észak-koreai vezetőt, legutóbbi nyilatkozatában Donald Trump amerikai elnök még jó szavakat is talált rá, bár e közben a térségbe vezényeltek egy amerikai anyahajót, ami elég világos jelzés - fűzte hozzá.
    Az amerikai elnök első száz napjának értékelése kapcsán a szakember úgy fogalmazott: Donald Trump fokozatosan beletanul az elnöki feladatok dzsungelébe, ami nem lehet könnyű egy 70 éves üzletembernek.
    Frank Tibor szerint Trump elnökként a választási kampányban hangoztatott, "elszabadult" nézeteihez képest számos kérdésben visszakozott, komoly embereket nevezett ki - mint például a külügy- és a védelmi miniszter - és most már elnökségének egy nyugalmasabb periódusa következhet.