Gedeon napja van. | 2024.03.28

Megduplázza dolgozói létszámát a Metyx Kaposváron

2017-04-26 18:32:21

 

Megduplázza dolgozói létszámát két éven belül és 10 millió eurót költ fejlesztésekre öt éven belül a Metyx Hungary Kft. Kaposváron - tájékoztatta a városháza az MTI-t szerdán.

 

    Közleményük szerint Szita Károly (Fidesz-KDNP), a somogyi megyeszékhely polgármestere Ugur Üstünellel, a cég ügyvezetőjével történt egyeztetést követően elmondta: a bővülés azt jelenti, hogy a megújulóenergia-ipari berendezésekhez alkatrészeket gyártó, török érdekeltségű társaság újabb 110 embernek ad munkát.
    A társaság 12 hektáros területet szeretne vásárolni a gyártócsarnokai mellett, ahol két új, 6 ezer négyzetméter alapterületű csarnokot építene - idézte a városháza a politikust, aki hangsúlyozta, bízik abban, hogy sok kaposvári megtalálja majd a számítását a biztató jövőképet felvázoló vállalatnál.
    Ugur Üstünel arról szólt, hogy az új munkahelyek között egyaránt lesznek szakképesítést megkövetelő és betanított pozíciók is. Hozzátette, a cég jelenlegi legnagyobb problémája, hogy nincs elég helye a megrendelések teljesítéséhez, emellett gondot okoz a szakképzett munkaerő hiánya is. Utóbbit a dolgozóik képzésével igyekeznek enyhíteni.