Gedeon napja van. | 2024.03.28

Előadói versenyt hirdet az Armel Opera Festival 

2017-04-24 12:17:51

Előadói versenyt hirdet az Armel Opera Festival hivatalos dala magyar verziójának előadására. 

    A versenynek nincs szakmai feltétele és korhatára. Bármilyen stílusú és korú, hazai vagy külföldi énekes pályázatát fogadják május 22-ig - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.  
    Az Armel Dal egy duett, a női és férfi énekest szakmai zsűri választja ki. A zsűri tagja Meláth Andrea Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Sztevanovity Dusán dalszövegíró és Vajda Gergely, az Armel Opera Festival művészeti vezetője, a Huntsville Symphony (USA) zeneigazgatója. A két győztes fejenként egymillió forint díjazásban részesül.     
    A szakmai díjon kívül közönségdíjat is hirdetnek, a legtöbb szavazatot kapott férfi és női énekes 200-200 ezer forint díjazásban részesül. A közönség a fesztivál Facebook-oldalán adhatja majd le voksát. 
    A közlemény szerint a versenyen nem feltétlenül a legkülönlegesebb hangi adottságokkal rendelkező, legjobb énektudású énekes nyer, hanem az, aki a legjobban megfogalmazza a dal stílusához illő előadásmódot.
    A dalban keverednek a klasszikus, pop- és rockzenei elemek, ezért nem elvárás, hogy a felénekelt versszakok kizárólag a klasszikus operaéneklés, vagy kizárólag a popzene hagyományait tükrözzék. A verseny meghirdetői előnyben részesítik azokat a pályázókat, akik ráéreznek a zenei anyag stílusára és megtalálják a megfelelő előadásmódot. 
    A versenymű az Armel Opera Festival hivatalos dala, amelynek magyar verzióját Sztevanovity Dusán írta. Zeneszerző Hien, társszerző és hangszerelő Sebestyén Áron. A dalt július 4-én, zenekari kísérettel adják elő az Armel Opera Festival jubileumi gáláján a Thália Színházban.