Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nemzetközi konferenciát rendez a Budapesti Polgárőr Szövetség

2017-04-23 13:25:39

Nemzetközi konferenciát rendez a jövő héten a fővárosban a Budapesti Polgárőr Szövetség, melynek célja a külföldi jó gyakorlatok bemutatása és a jövőbeni lehetséges fejlesztési irányok áttekintése - mondta Steiner Attila, a szervezet alelnöke az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

    Tájékoztatása szerint a 26 éves szervezet az elmúlt években "dimenzióugráson ment keresztül" a kormányzati támogatottság, a technikai, műszaki fejlesztés, a társadalmi elfogadottság és a jogi háttér szempontjából is. Ezért itt az ideje, hogy áttekintsék a fejlődési, fejlesztési  irányokat egy nemzetközi konferencia keretében, amelynek emellett az a célja, hogy a társszervezeteknek betekintést adjon a külföldi jó gyakorlatokba, továbbá, hogy felmérjék, hogyan tudnák még jobban aktivizálni a fiatalokat a bűnmegelőzés területén.
    Az eseményen emellett fel szeretnék mérni, hogy a szakmai együttműködést milyen mélységig lehet továbbfejleszteni, valamint, hogy miként tudnák növelni a Magyarországon egyelőre kevésbé jellemző társadalmi és vállalati felelősségvállalást.