Auguszta napja van. | 2024.03.29

Őrizetbe vettek egy késsel hadonászó férfit a párizsi Gard du Nord pályaudvaron

2017-04-22 19:55:00

 Őrizetbe vettek egy csendőrjárőr előtt késsel hadonászó férfit szombaton, a párizsi Gare du Nord pályaudvaron. A férfi azzal indokolta, hogy kés van nála, hogy "féltette az életét" - jelentette az BFMTV francia hírtelevízió.

    Az incidens egy nappal az elnökválasztás első fordulója előtt történt, és két nappal azután, hogy egy férfi rendőrökre lőtt a Diadalív közelében, a Champs-Élysées sugárúton. A támadásban egy rendőr meghalt, ketten megsebesültek.
    A BFMTV értesülései szerint a férfi egy késsel a kezében közeledett a csendőrök felé. A csendőrök előrántották a fegyverüket, és előállították a férfit. Senki sem sérült meg.
    A jelenetnek sok utas volt a szemtanúja, akik pánikba estek, és csomagjaikat a földön hagyva futni kezdtek. Ezután tűzszerészek és robbanószer-kutató kutyák vizsgálták a csomagokat. Az incidens helyszínét szalagkordonnal zárták le.
    A férfi állítása szerint azért járt-kelt késsel a kezében, "mert féltette az életét" - közölte egy nevének elhallgatását kérő rendőri vezető a BFMTV-vel. A vezető szerint a férfi "egy percig sem lépett fel fenyegetően". "Amikor a csendőrök utasították, hogy feküdjön le, azonnal engedelmeskedett".