Auguszta napja van. | 2024.03.29

Feloldották az útzárat Mátraházáig 

2017-04-21 08:53:29

A Mátrában lehullott jelentős mennyiségű hó miatt lezárt 24-es főút Mátrafüred és Mátraháza közötti szakaszán csütörtökön este feloldották az útzárat, így a Mátra Gyógyintézet közúton már megközelíthető - közölte az MTI-vel a Heves megyei rendőrségi sajtóreferens. 

    Továbbra is lezárt útszakasz a 24-es számú főútnak a Mátraházától a parádsasvári elágazásig tartó része - közölte az MTI-vel Lázár Levente. A korábban szintén lezárt Mátrafüred-Mátraháza útszakasz zárását csütörtökön este oldotta fel a rendőrség.
    A rendőrségi sajtóreferens elmondta: a Bükkben a Magyar Közútkezelő zárta le a Felsőtárkány Répáshuta közötti utat rádőlt fák, leszakadt gallyak miatt. Nem járható továbbá a megyében a Parádsasvár-Galyatető-Mátraszentimre-Pásztó közötti, 2408-as számú útszakasz, vagyis továbbra sem lehet Galyatetőt közúton megközelíteni.
    A külvilágtól elzárt Hunguest Grandhotel Galya műszaki és fejlesztési vezérigazgató-helyettese, Szatmári Szabolcs az MTI kérdésre elmondta: úgy tudja, a pénteki napon a katasztrófavédelem által szervezetten le fogják tudni engedni a távozni készülő vendégeiket a hegyről.
    A vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy 4-5 család, akik "komolyabb" terepjáróval érkeztek, katasztrófavédelmi kísérettel már csütörtökön távozhatott a szállodából.
    A 24-es számú főút személykocsival, illetve autóbusszal való járhatóságát Mátraházáig Szókovács Péter, a Mátra Gyógyintézet kijelölt szóvivője is megerősítette az MTI-nek. A péntekre kialakult helyzetről későbbre ígért tájékoztatást.
    Tankóné Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta: csütörtökön a megye területén 31 helyszínen kellett beavatkoznia a katasztrófavédelem egységeinek. A legfrekventáltabb terület a közlekedéstől elzárt Gyöngyös-Mátrafüred térsége volt. A katasztrófavédőknek főként fakidőlések, leszakadt ágak adtak munkát.