Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Rendőrség napja Kazincbarcikán

2017-04-21 08:52:32

Szent György napját - április huszonnegyedikét - a kormány 1992-ben a Rendőrök Napjává nyilvánította, amelyet az országgyűlés törvényben erősített meg.

 

A Kazincbarcikai Járási Hivatal, 2013-ban létrehozta a "Kazincbarcikai Járás Év Rendőre" címet, amelyet a kazincbarcikai rendőrséggel közösen, három kategóriában ítélnek oda, a legeredményesebben tevékenykedő rendőröknek.

A Járási Hivatal 2013-ban alakult meg, és már abban az évben létrehoztuk a "Kazincbarcikai Járás Év Rendőre" címet, amelyet rendészeti-, bűnügyi-, és vezetői kategóriában, a rendőrség vezetőinek egyetértésében osztunk ki Szent György Napján. A járási hivatal és a kazincbarcikai kapitányság számos területen, például gyámügy-, hatósági-, szabálysértési területen eredményesen együttműködik - mondta el hírportálunknak Szaniszló János, a címet létrehozó hivatal vezetője.

Az elismerő okleveleket április huszonegyedikén, ünnepi állománygyűlésen osztották ki. A rendezvényen részt vett Szaniszló János a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője, dr. Mecser Tamás rendőr ezredes, főtanácsos, dr.Toldi-Tóth Gábor a Kazincbarcikai Rendőrség vezetője, dr.Márton Csaba a Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány kuratóriumának elnöke és a környező települések polgármesterei.

Bácsik Sándor r. alezredes (b) és Szaniszló János a kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője (j)

A "Kazincbarcikai Járás Év Rendőre" címet, vezetői kategóriában Bácsik Sándor r. alezredes, bűnügyi kategóriában Lőkös István c. r. százados, illetve rendészeti kategóriában Proczner Krisztián r. törzszászlós kapta.

A rendőrség napja alkalmából főkapitányi dícséretben és jutalomban részesült Szabó Piroska c. r. zászlós, melyet dr. Mecser Tamás r. ezredes adott át.

Bánhorváti Község képviselő testülete kiemelkedő munkája, valamint a település közbiztonságáért tett szolgálatáért jutalomban részesítette Holló Péter c. r. főtörzszászlóst.

A Bűnmegelőzési, Vagyonvédelmi Alapítvány Fodor Gyula c. r. őrnagyot, Lőricz Jánosné, Filó Tímea és Szerencsi Andrásné közalkalmazottakat munkájuk elismeréséül tárgyjutalomban részesítette.

A rendezvény zárásaként átadták az Anga András emlékplakettet, melyet dr. Mecser Tamás r. ezredes vehetett át.