Gedeon napja van. | 2024.03.28

Az FTC sem állította meg a Paksot

2017-04-12 20:30:00

A Paks 3-1-re legyőzte a címvédő, vendég Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szerdai játéknapján.

    A hazai együttes zsinórban kilencedik mérkőzésén maradt veretlen - ráadásul a mezőnyben egyedüliként otthon még nem kapott ki a mostani idényben -, míg a fővárosi csapat sorozatban harmadszor nem tudott győzni.
     OTP Bank Liga, 26. forduló:
Paksi FC-Ferencváros 3-1 (2-0)
----------------------------
Paks, 3000 néző, v.: Kassai
    gólszerzők: Bartha (29.), Haraszti (43.), Hajdú Á. (79.), illetve Böde (88.)
    sárga lap: Szabó J. (39.), Bertus (58.), illetve Gera Z. (61.), Djuricin (79.), Dilaver (84.), Sternberg (91.)

     Paksi FC:
    ---------
Molnár P. - Kulcsár D., Zachán, Gévay, Szabó J. - Hajdú Á., Papp K. - Haraszti (Szakály D., 70.), Bertus (Kecskés, 81.), Bartha - Hahn (Jelena, 87.)

    FTC:
    ----
Dibusz - Botka (Lovrencsics, a szünetben), Dilaver, Hüsing, Sternberg - Gera Z., Hajnal (Djuricin, a szünetben) - Varga R., Kleinheisler, Moutari (Csernik, 88.) - Böde

    Az első szűk félórában szinte alig forogtak veszélyben a kapuk. Az FTC birtokolta többet a labdát, de támadásaiból hiányzott az ötlet, a hazaiak pedig szervezetten védekeztek. A Paks elsősorban a kontrákra rendezkedett be, próbálkozásai azonban hamar elhaltak. A 29. percben aztán a korábbi FTC-játékos, Bartha vezette fel a labdát, s 25 méterről váratlanul a kapu jobb oldalába bombázott, a fővárosiaknál bajnoki mérkőzésen éppen századszor védő Dibusz tehetetlen volt. A lendületben maradó paksiak a szünet előtt megduplázták az előnyüket, ezúttal a Ferencvárosban korábban ugyancsak megfordult Haraszti volt eredményes.
    A fordulás után is többet volt a vendégeknél a labda, de fölényük meddőnek bizonyult. A házigazdák leginkább csak az eredmény tartására törekedtek, majd a hajrához közeledve egy remek támadás végén végleg bebiztosították győzelmüket. Böde szépítő találata már csak kozmetikázta a végeredményt.