Rudolf napja van. | 2024.04.17

Budapest gyermekkönyv-illusztrációkon a Deák17 Galéria kiállításán

2017-04-08 16:58:00

 Lapozható könyvek, társasjátékok, filmek és interaktív várostérkép segítségével mutatja be csaknem húsz neves magyar gyermekkönyv-illusztrátor Budapestet ábrázoló alkotásait az a kiállítás, amely április 12-én nyílik a fővárosban a Deák17 Galériában.

    A Meseváros-Budapest - A főváros a gyermekkönyvek illusztrációiban című tárlat amellett, hogy igyekszik felhívni a figyelmet a magyar gyermekkönyv-illusztrációra, főként a kortárs alkotásokra fókuszál - olvasható a Deák17 Galéria MTI-hez elküldött tájékoztatójában.
    A kiállításon Baranyai (b) András, Bartos Erika, Gyöngyösi Adrienn, Herbszt László, Kasza Júlianna, Kecskés Judit, Kőszeghy Csilla, Kun Fruzsina, Marcus Godson, Maros Krisztina, Molnár Jaqueline, Nagy Norbert, Nemes Anita, Paulovkin Boglárka, Rácz Nóra, Remsey Dávid, Ritter Ottó, Schmal Róza és Takács Mari alkotásait láthatja a közönség.
    A tárlat interaktív várostérképét a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafika szakos hallgatói készítették. Mint írják, a kurátorok arra kérték a fiatal illusztrátorokat, hogy az általuk létrehozott Budapest-térképre helyezzenek el papírmasé szobrokat olyan természeti képződményekről és tereptárgyakról, amelyeket fontosnak tartanak: hegyekről, hidakról, szökőkutakról, de akár galambokról is.
    A projektben Ábrai Nóra Fanni, Agafina Anna, Balogh Boglárka, Dér Virág, Ferenczi Barna, Foltin Fruzsina, Kovács Dorka Csilla, Mányoki Ádám, Markó Diána, Pap Gábor, Rohmann Nóra és Zilahi Boglárka vett részt.
     A kiállításhoz kapcsolódóan a Budapest Art Week programjának keretében több korcsoportra kidolgozott múzeumpedagógiai foglalkozások is várják az általános és középiskolai tanulókat május 27-ig.