Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: továbbra is fennáll a kvóta veszélye, szükség van a nemzeti konzultációra

2017-04-07 16:41:00

A Fidesz szerint ez a hét sem telt el brüsszeli fenyegetések, egy újabb bevándorláspárti jelentés elfogadása nélkül, és mivel továbbra is fennáll a kvóta veszélye, szükség van a nemzeti konzultációra.

    Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: Brüsszel ahelyett, hogy változtatna az elhibázott bevándorláspolitikáján, pont erősíteni és nagyon gyorsan végre akarja hajtatni azt.
    Hozzátette: ennek bizonyítéka az a jelentés, amelyet az Európai Parlament (EP) szerdán fogadott el a balliberális frakciók támogatásával. Mint mondta, a jelentés komoly veszélyt jelent Magyarországra nézve, és ismét nyilvánvalóvá tette, hogy "a balliberálisok egy migránsokkal teli Európát" és Magyarországot szeretnének.
    Kitért arra, hogy az összes magyar baloldali EP-képviselő megszavazta a jelentést. A kormánypárti politikus azt firtatta, hogy "a baloldal levitézlett politikusai" vajon hová szeretnének betelepíteni migránsokat. Budapest melyik kerületét nézték ki erre? Milyen vidéki helyszínben gondolkodnak? - sorolta kérdéseit.
    A kommunikációs igazgató közölte azt is, a demokráciáról máskor előszeretettel prédikáló brüsszeli politikusok egymás után támadják a nemzeti konzultációt, nem akarják a magyar emberek véleményét hallani, és nem akarják, hogy nemzeti hatáskörben maradjon a döntés ebben az ügyben. A migránsok betelepítését akarják kikényszeríteni Magyarországra - közölte.
    Hidvéghi Balázs azt mondta, ijesztő az EP-jelentés és erős figyelmeztetés is, hogy szükséges a nemzeti konzultációval megerősíteni azt a politikát, amely elutasítja a külső beavatkozást ebben a kérdésben.
    A jelentést ismertetve azt mondta, ki akarják terjeszteni a menekült fogalmát legalizálva a gazdasági bevándorlást. Ez azonnal tízmilliókkal növelné meg a potenciális bevándorlók számát - mondta.
    Hozzátette: azt is szerepel benne, hogy az unió vállaljon kötelezettséget arra, hogy bővítse a bevándorlási lehetőségeket.
    Szerepel a dokumentumban - folytatta - a családegyesítés meggyorsítására egy állandó mechanizmus létrehozása. Egy tömeges betelepítési politika rajzolódik ki a jelentésből - összegzett.
    Hidvéghi Balázs beszámolt arról, hogy ezzel párhuzamosan brüsszeli bürokraták, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és uniós biztosok is nagyon erősen támadják Magyarországot és a migránspárti Soros-szervezetek is bekapcsolódtak ebbe a támadásba.
    Véleménye szerint soha nem látott nyomás alá kerül Magyarország azért, hogy rábírják a magyarokat, a magyar kormányt azért, hogy megváltoztassa bevándorlással kapcsolatos politikáját.
    Hozzátette: a kényszerbetelepítés, a kvóta veszélye nem múlt el, és a baloldali, liberális pártokra nem lehet számítani ebben az ügyben, ezért fontos a konzultáció. Meg kell állítani Brüsszelt! - mondta.
    A CEU ügyével kapcsolatban megfogalmazott európai néppárti véleményekkel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy egyéni véleményekről van szó, egy ilyen sokszínű közösségben teljesen normális, hogy többféle vélemény van. Hozzátette: Joseph Daulnak, a néppárt elnökének és Manfred Weber frakcióvezetőnek a nyilatkozatai korrektek. Mint mondta, a miniszterelnök azért írt levelet a frakcióvezetőnek, mert fontosnak tartja minden szempont figyelembe vételét az ügyben.
    Egy másik kérdésre elmondta, a törvénymódosítás helyes volt, teljesíthető feltételeket szab a Soros-egyetemnek. A felsőoktatási intézmény csak vádaskodik, és az elmúlt időszak kampánya mutatja a mögötte álló Soros György milliárdos befolyását - közölte.
    Megjegyezte, a törvénymódosítás ellen egyedül a CEU tiltakozik, holott több mint 20 intézményt érint.
    Hidvéghi Balázs közölte azt is, készen állnak az ügyben tárgyalásokra az amerikaiakkal. Nincs szükség hisztériára, megoldásra van szükség - hangoztatta.
    Véleménynyilvánítás és nem utasítás volt, hogy Percsina Norbert (Fidesz-KDNP), Nógrád megyei közgyűlési képviselő a Magyar Idők előfizetését ajánlotta több mint 20 Nógrád megyei település polgármesterének - mondta.