Auguszta napja van. | 2024.03.29

KKM: nem tűr halasztást a konfliktus tárgyalásos rendezése

2017-04-07 09:59:07

 A magyar kormány elítél minden vegyifegyver-támadást, a történtek is megerősítik, hogy a szíriai konfliktus tárgyalásos rendezése nem tűr halasztást - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pénteken az MTI érdeklődésére.

    A tárcánál a keddi feltételezett vegyifegyver-támadással kapcsolatban kiemelték: "mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ilyen szörnyűségek ne történhessenek".
    Hangsúlyozták: emellett az Iszlám Állam elleni harcot is folytatni kell, a terrorszervezetet le kell győzni. Amíg ez nem történik meg, addig a térségben nem lesz béke, és az illegális bevándorlás is folytatódni fog - magyarázták. 
    A hosszú távú béke megteremtésének alapvető feltétele az amerikai és az orosz fél együttműködése - áll a KKM közleményében.
    Az Egyesült Államok pénteken manőverező robotrepülőgépekkel mért csapást a szíriai hadsereg homszi légi támaszpontjára, amit azzal indokolt, hogy szerinte a szíriai kormányhadsereg vegyi fegyvert, szaringázt vetett be Idlíb tartományban. A gáztámadásban 86-an haltak meg, köztük 27 gyermek, és 546-an megsebesültek.