Gedeon napja van. | 2024.03.28

Online filmek támogatásáról döntött a médiatanács

2017-04-06 14:48:08

 

Egy videoriport és három online sorozat támogatásáról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra program keretében - közölte az NMHH csütörtökön az MTI-vel.

 

    A testület a bírálóbizottság ajánlása alapján a 2016-os Neumann János-pályázat harmadik fordulójában összesen négymillió forinttal támogatja online tartalmak - köztük egy határon túli videosorozat - elkészítését - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    Az SBE'98 Kft. Iványi-Grünwald Béla életéről és munkásságáról készít ötperces epizódokat az Ikon Stúdió Kultúrtörténeti Filmcsatorna oldalára. Szintén itt lesz látható a KREA-TV Kft. három öt-öt perces részből álló dokumentumfilm-sorozata, amely a digitalizáció és a Z generáció közötti, a félműveltség veszélyét is magában hordozó kapcsolatról szól.
    A határon túli Fundata Rex Video háromrészes, a Filmdzsungel Stúdió online oldalán megjelenő sorozata Székelyföld természeti kincseit ismerteti meg a nézőkkel Borszék, a Gyilkos-tó és a Súgó-barlang bemutatásával.
    A Magyar Idők online oldalán lesz elérhető a Tiltott kastélyok újabb húszperces epizódja a Külső Magyarok Kft. gyártásában, ami az erdélyi arisztokrata Mikes család életének, magyarcsesztvei és uzoni építkezéseinek történetét mutatja majd be - írták.
    Közölték azt is, hogy a médiatanács félmillió forintos különdíjat ajánlott fel az első Rendszerváltó Filmszemle díjazásához. Az eseményt április 25. és 27. között rendezik meg a Lakiteleki Népfőiskola, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) valamint a Dunaversitas Egyesület szervezésében.
    A versenyre magyar és határon túli falvak, városok, iskolák televíziói, filmkészítő közösségek, magánszemélyek pályázhattak a magyarországi rendszerváltást feldolgozó alkotásokkal, korkép, portré, valamint elbeszélt történelem - oral history - kategóriákban.