Emma napja van. | 2024.04.19

Aktivisták néhány percre lezárták az Erzsébet híd egy részét - FRISSÍTETT (új: Margit híd)

2017-04-05 19:20:00

 Rövid időre tucatnyi aktivista lezárta a fővárosban az Erzsébet híd Pestről Budára vezető sávjait szerda délben, tiltakozásul a felsőoktatási törvény CEU-t is érintő előző napi módosítása ellen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kora délután azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Margit hídról előállítottak egy nőt.

    Az aktivisták az Erzsébet híd közepén az úttestre ülve akadályozták a járműforgalmat.
    A rendőrök nem sokkal fél egy előtt a híd gyalogjárdájára kísérték őket, és újraindult a közlekedés.
    A feloszlatás után a BRFK a police.hu oldalon közölte, hogy az intézkedéssel összefüggésben személyi sérülés nem történt, a rendőrség öt emberrel szemben szabálysértési feljelentéssel él.
    Néhány órával később azt írták, hogy a Margit hídról előállítottak egy nőt, aki akadályozta a gépjárműforgalmat.
    Délelőtt a rendőrség közleményt adott ki arról, hogy a szerdától csütörtökig meghirdetett hídlezárásokat a főváros rendőrfőkapitánya megtiltotta. Bucsek Gábor határozatában felidézte: egy magánszemély arról tett bejelentést, hogy szerda reggel nyolc órától csütörtök délután egyig demonstrációt akar tartani, a főváros összes hídját le tervezi zárni.
    A budapesti rendőrfőkapitány a gyülekezési jogról szóló törvény alapján tiltotta meg az akciót, tekintettel arra, hogy más útvonalon nem biztosítható a közlekedés.