Emma napja van. | 2024.04.19

Az izraeli kormányfő figyelmeztette Izrael ellenségeit

2017-04-02 20:47:00

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök óva intette Izrael ellenségeit az ország megtámadásától a Dávid parittyája nevű rakétaelhárító-rendszer avatásán ünnepségén - jelentette a helyi közszolgálati rádió vasárnap.

    Netanjahu rendkívül fontosnak nevezte az Amerikával közösen kifejlesztett, közepes hatótávolságú rakéták elfogására tervezett védelmi rendszert, és hangsúlyozta, hogy "aki megtámad minket, az életveszélynek teszi ki magát". 
    A Hacer nevű katonai bázison átadott új rendszer 40-300 kilométeres távolságról, vagyis izraeli viszonylatban elsősorban Libanonból indított rakéták ellen nyújt majd védelmet.
    Az izraeli kormányfő üdvözölte az ünnepségen részt vevő amerikai tiszteket és katonai tisztségviselőket, megköszönte Washington támogatását, és a két ország katonai együttműködése mérföldkövének nevezte az eseményt. 
    A már évek óta működő Vaskupola rendszer a kis hatótávolságú, eddig elsősorban a Gázai övezetből Izraelre kilőtt rakétákat semmisítette meg. A Nyíl nevű rendszer elfogórakétái a jelentős távolságról, akár Iránból elindított rakétákat semmisítik meg a levegőben, a Dávid parittyája pedig a kettő közötti távolságról indított rakétáktól védi Izrael Államot.