Andrea napja van. | 2024.04.18

"Csellel" próbálják bejuttatni a bevándorlókat az EU-ba

2017-04-01 10:07:00

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint bizonyos szervezetek folyamatosan "csellel" próbálják bejuttatni a migránsokat az Európai Unió (EU) területére.

    Tuzson Bence az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában a nemzeti konzultáció témáiról szólva azt mondta, a legfontosabb kérdés továbbra is az illegális bevándorlás: a határokat meg kell védeni. A brüsszeli bürokrácia egyfolytában támadja a magyar intézkedéseket - vélekedett.
    Hangsúlyozta: a kormánynak világos álláspontja van a megerősített jogi határzárról, azonban maga mögött akarja tudni az emberek véleményét is, hogy hatékonyan léphessen fel Brüsszelben. Egy ország politikája akkor sikeres, ha az emberek akaratán alapul, ezért indították a nemzeti konzultációt - emelte ki.
    Az államtitkár szerint léteznek olyan, külföldről támogatott aktivistacsoportok, amelyekről nem lehet tudni, kik állnak mögöttük, tevékenységük átláthatatlan. Ezekről a szervezetekről is kikérik az emberek véleményét - idézte fel.
    Ezenkívül a foglalkoztatás és az adók témáját szintén érinti a nemzeti konzultáció. Tuzson Bence az egyik legfontosabb ügynek nevezte a foglalkoztatás támogatását, amely véleménye szerint a gazdasági növekedés egyik garanciája.
    Az adócsökkentés politikája megkönnyíti a magyar emberek, vállalkozások életét - hangoztatta, hozzáfűzve: fel kell lépni az ellen is, hogy Brüsszel szabadárassá akarta tenni az energiát, ez ugyanis drágulást eredményezne.