Gedeon napja van. | 2024.03.28

Schanda Tamás: meghirdették az Emmi-hez tartozó két operatív program teljes keretét

2017-03-31 13:12:00

 Meghirdették az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi) tartozó két operatív program teljes rendelkezésre álló keretét - jelentette be Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár pénteken sajtótájékoztatón.

    Schanda Tamás elmondta, a magyar kormánynak eltökélt szándéka, hogy a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban Magyarországra jutó fejlesztési forrásokat idén március 31-ig meghirdessék, mivel minden pályázati forrást szeretnének elérhetővé tenni a kedvezményezettek számára.
    "Ezt vállaltuk március 31-ig, hogy utána a megvalósításra kerülhessen a fő hangsúly, minél korábban ott lehessen a magyar embereknél, családoknál, vállalkozásoknál és közösségeknél a fejlesztési források lehető legnagyobb mértéke" - hangsúlyozta Schanda Tamás. - "A vállalásunknak eleget tettünk, a mai napig meghirdettük az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó két operatív program teljes rendelkezésre álló keretét. Ez az emberi erőforrás operatív program esetében 952 milliárd forintot jelent, ezt a keretet meghirdettük."
    Kitért rá, a keret terhére kiírt pályázatok a www.palyazat.gov.hu portálon keresztül elérhetők.
    "Szintén elvégeztük ezt a munkát a rászoruló személyeket támogató operatív program esetében is. Itt is elérhető már a teljes keret, azaz 34 milliárd forint. A kedvezményezettekkel a támogatási szerződéseket megkötöttük, ezek a projektek már a végrehajtási szakaszban vannak." - fogalmazott.
    Leszögezte, ezzel a kormány felé tett vállalásokat, és a kormánynak a magyar emberek felé tett vállalásukat teljesítették.
    "A következő időszakban az a feladatunk, hogy a pályázatokat elbíráljuk és a lehető leghamarabb döntést tudjunk hozni, hogy a feladatokat a kedvezményezettek mielőbb elkezdhessék végrehajtani" - hangsúlyozta Schanda Tamás.