Auguszta napja van. | 2024.03.29

Belügyminisztérium: befejeződött a tranzitzónák bővítése

2017-03-31 11:52:00

A büntetés-végrehajtás szakembereinek irányításával, fogvatartottak bevonásával befejeződött a röszkei és a tompai tranzitzónák bővítése - tájékoztatta a Belügyminisztérium közleményben pénteken az MTI-t.

    A két helyszínen összesen 324 konténert telepítettek; megtörtént a közművek előírásszerű kiépítése és bekötése, a konténerek fűtésének és világításának szerelése - közölte a tárca.
    A migránsok elhelyezésére szolgáló négy, egymástól elválasztott szektor mindegyikében szállásokat, étkezőket, szaniter, közösségi és mosóhelyiségeket alakítottak ki, amelyekben folyamatosan biztosított a hidegvíz és melegvíz ellátás - teszik hozzá.
    A dokumentum szerint, a szektorokon belül a migránsok szabadon mozoghatnak, illetve a zónák Szerbia irányába nyitottak, ezért azt Szerbia irányába bármikor elhagyhatják.
    Arról is beszámolnak, hogy elkészültek a szociális munkások irodakonténerei, kiépültek a hatósági körletek, az egészségügyi konténerek, a térvilágítás és a kamerarendszer. Valamennyi konténert tűzjelzővel szerelték fel, illetve a tranzitzónákat tűzcsapokkal és villámvédelemmel látták el. Az informatikai hálózat a hatósági ügyintézés mellett lehetővé teszi a távtárgyalást és a távmeghallgatást is - sorolja közleményében a Belügyminisztérium.
    Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója korábban úgy nyilatkozott, hogy a kibővített tranzitzónák egyszerre száz személy elhelyezését teszik lehetővé. Ezekbe szállítják a nyílt táborokban várakozó migránsokat is, illetve ezzel egy időben a nyílt táborokat felszámolják.