Gedeon napja van. | 2024.03.28

Közlekedési balesetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

2017-03-31 08:26:26
Tájékoztató az elmúlt 24 órában történt közúti közlekedési balesetekről.
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. március 30-án három sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset egy esetben jutott a rendőrség tudomására.

Az M30-as főútvonalon, Miskolc közelében közlekedett 3 óra körül egy kamion, aminek sofőrje az út szélén meglátott egy fekete ruházatban, láthatósági mellény nélkül gyalogló férfit. A jármű sofőrje lassított, de eddig ismeretlen körülmények miatt a férfi a kamion elé került, ami elsodorta őt. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Az M3-as autópálya Mezőkövesdi szakaszán 12 óra körül haladt egy személygépkocsi, majd egy figyelmeztető táblákkal jelzett munkaterületnél fékezés nélkül neki hajtott egy tehergépkocsinak. Az autó az ütközés következtében megpördült és neki csapódott egy másik kamion járműszerelvényének is. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Pácin felől Cigánd irányába tartott egy személygépkocsi 12 óra 15 perc körül, amikor előzni kezdett egy tehergépkocsit. A vele szemben haladó autó az ütközés elkerülése érdekében félre rántotta a kormányt, majd egy újabb karambolt elkerülve másik manővert hajtott végre, majd az útszélén az autó megpördült és felborult.

Az illetékes rendőrkapitányságok vizsgálják a balesetek körülményeit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedés résztvevőit, hogy a hasonló balesetek elkerülése érdekében mindenki tartsa be a sebességhatárokat és járműveiket a mindenkori út- és látási viszonyoknak megfelelően vezesse.