Gedeon napja van. | 2024.03.28

Magyar embercsempészek ellen emeltek vádat Szegeden

2017-03-30 07:05:21

 A szerb-magyar határ közeléből szállított Ausztriába illegális bevándorlókat három férfi, embercsempészés minősített esete miatt vádat emelt ellenük az ügyészség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

    Serfőző Katalin közölte: a férfiakat üzletszerűen, a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.
    A vádirat szerint az egyik férfi szervezte meg, hogy a mások által Szerbiából a zöldhatáron átkísért embereket társai Ausztriába vigyék. Az egyik vádlott feladata az volt, hogy a határ közelében gépjárműjébe felvegye őket, a másik pedig autóval előttük haladt, hogy így segítsen a rendőri ellenőrzések elkerülésében. Az egyik alkalommal a szállításokat szervező vádlott biztosította a fuvarhoz használt járművet. 2015. június 29-én a vádlottak legalább tizenegy embert vittek el Ausztriába. Egy héttel később huszonnégy embert zsúfoltak be a gépjármű rosszul szellőző rakterébe, testi-lelki gyötrelmet okozva ezzel nekik, az autót azonban Röszke térségében megállították a rendőrök - ismertette az ügyész.