Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gazdák segítik a tíz éves Margarita gyógykezelését

2017-03-28 04:39:35

Március 24-én adták át Borsod - A - Z. Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek által szervezett Gazdász Bál  500 000 Ft bevételét a résztvevők a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályán gyógyuló Buncsák Margaritának. A jótékonysági bál bevételén túl, a Taskó és Társa Kft és az Agroszan Bt 250.000 – 250 000 Ft-ot ajánlott fel a kislány gyógyulásának az elősegítésére. Margarita megható története késztette a felajánlókat az 1 millió Ft adományozására, ezzel is segítve a kislány gyógyulását.

A történet előzménye, hogy tavaly egy magyar adománygyűjtő oldalon kért segítséget a kilencéves Buncsák Margarita, mert lábamputáció előtt állt. 

"Margaríta vagyok, miskolci, 4. osztályos tanuló. Szeretnék segítséget kérni! Pár hete megállapították, hogy előre haladott Osteosarcomám van. Ez egy daganatos betegség. Sajnos elfogom veszíteni a lábam, amely szeptember 14.-én be is fog következni. Budapesten kerül sor a bal lábam amputálására. Most albérletben élünk anyukámmal, félünk, hogy mire hazakerülök a kórházból, már nem lesz hova hazamenni. Ugyanis anyukám egyedül nevel, de most bent van velem a kórházba, nem tud dolgozni, ezért nem tudjuk fizetni az albérletet.Én egy vidám gyerek voltam, táncoltam, hegedültem, emellett még jól is tanultam. Ennek most egyelőre vége. Nem kérek semmi mást csak azt, hogy segítsenek, hogy ha egyszer hazakerülök a kórházból egy meleg otthon várjon rám. Nem szeretnék túl sokat kérni, csak hogy könnyebb legyen a mindennapi megélhetés, hiszen a gyógyszerek, vitaminok, és az utazás Budapestre is nagyon sokba kerül. Ezért minden segítséget hálásan megköszönök."

Az adomány átadása. (Középen Szaniszló János a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara B-A-Z Megyei alelnöke, az Agroszan Bt. ügyvezető igazgatója, Jakab István a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke,  Taskó József a B-A-Z Megyei Gazdakörök Szövetsége megyei elnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara B-A-Z megyei elnöke.)

Fotó: minap