Emma napja van. | 2024.04.19

Cimbaliband: négy koncert Angliában, új műsor Balkán Projekt címmel

2017-03-27 08:15:55

Angliában ad négy koncertet a Cimbaliband a hét második felében. A népszerű világzenei formáció március 30. és április 2. között lép fel, és több dalt előad új, Balkán Projekt című műsorából, amelynek bemutatója április 9-én lesz a gödöllői Művészetek Házában.

    Az angliai koncertsorozat első állomása csütörtökön a londoni The Forge, pénteken a BBC Radio 3 In Tune című műsorában élőben játszik a Cimbaliband, szombaton a londoni Catholic Center, vasárnap pedig southendi Westcliff United Reformed Church a fellépés helyszíne - tájékoztatta Unger Balázs zenekarvezető az MTI-t.
    Az NKA Cseh Tamás Program támogatásával megvalósuló angliai koncertek között angol és magyar közönségnek szóló egyaránt szerepel. A Cimbaliband az angliai miniturné alkalmával több dalt előad a csapat új, nagyszabású műsorából, a Balkan Projektből, amelynek bemutatója április 9-én vasárnap este lesz a gödöllői Művészetek Háza színháztermében.
    Mint írták, a Balkán Projekt vérpezsdítő, táncos zenei élmény, természetesen a cimbalommal a középpontban. A produkcióban a zenekarhoz tavaly csatlakozott énekes, Danics Dóra mellett Barity Zorán harmonikavirtuóz és Bede Péter, a Fanfara Complexa szaxofonosa is közreműködik. A bemutató estet a Balkán hangulatát megidéző vetítés kíséri, amelyet Mandula Éva grafikusművész állított össze.
    Márciusban a Cimbaliband tavaly megjelent Recycle című lemezével - egyedüli magyar zenekarként - felkerült az európai világzenei lemezlistára. A World Music Charts Europe-on (WMCE), amelyet több ezer lemez közül válogatnak világzenei szakemberek, a Cimbaliband a 20. helyen szerepelt legutóbbi anyagával.
    A 2006-ban alakult, Unger Balázs cimbalmos, énekes által vezetett Cimbalibandnek a Recycle a kilencedik lemeze. A balkáni népzenei elemeket előszeretettel használó, de a bulizós zene felé is nyitott gödöllői Cimbalibandben a magnak számító Unger testvérek (Unger Gergő gitáron és kobozon játszik, valamint énekel) mellett Solymosi Máté (hegedű, brácsa), Tóth Gergely (nagybőgő) és Babos Lőrinc (dob, derbuka, cajon, kanna) játszik, az állandó vendég Danics Dóra pedig énekel.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó