Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tizenkét év fegyházra ítéltek rablás és kifosztás miatt egy férfit 

2017-03-22 09:55:33

Mint erőszakos többszörös visszaesőt 12 év fegyházra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt férfit, aki 2015 októberében egyetlen nap alatt több embert - köztük kiskorúakat is - megtámadott a fővárosban azért, hogy megszerezze értékeiket - közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

    Ibolya Tibor felidézte: a férfi ellen tavaly márciusban felfegyverkezve elkövetett rablás, kifosztás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. 
    A férfi 2015. október 19.-én Budapesten X. kerületi gyorsétterem mosdójában két kiskorút szólított meg azzal az ürüggyel, hogy a lánytestvérét kirabolták és a két fiú hasonlít az elkövetőkre. Felszólította ezért őket arra, hogy menjenek ki vele az étterem parkolójába, ahol a testvére megnézi, valóban ők támadták-e meg korábban. A két kiskorú sértett nem mert ellenállást tanúsítani, ezért követték a vádlottat, akinek a felszólítására később mindketten átadták a mobiltelefonjukat. A férfi ezután az egyik sértett zsebeit is átkutatta, ahonnan több ezer forintot vett ki, majd elhagyta a helyszínt.
    A vádlott ezután egy XIII. kerületi benzinkúton az egyik alkalmazottól rabolt különböző értékeket és a kasszából készpénzt, miután a zsebében tartott késsel megfenyegette, és közölte vele, hogy fegyver is van nála.
    A vádlott a vád szerint még ugyanezen a napon három másik bűncselekményt követett el, mindegyiket a XIV. kerületben, általában mobiltelefont és készpénzt tulajdonított el.
    Az ítélet nem jogerős.