Márk napja van. | 2024.04.25

Dömötör Csaba: megkérdőjelezhető a volt titkosszolgálati tiszt nyilatkozata

2017-03-21 15:58:00

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az Indexnek nyilatkozó volt titkosszolgálati tisztet tudomásuk szerint elbocsátották, ami megkérdőjelezi állításának valóságtartalmát. 

    Dömötör Csaba így reagált az MTI-nek az Index hírportálon kedden megjelent, egy volt titkosszolgálati tiszttel készített interjúra, amelyben a korábbi műveleti parancsnok súlyos kijelentéseket tett a hazai politikára és a titkosszolgálatokra nézve, többek között erős orosz befolyásról beszélt, és arról, hogy érdemes lenne átvilágítani a hazai politikusok tanácsadóit.
    Dömötör Csaba kifejtette: az interjúalany tudomásuk szerint nem önszántából távozott a szolgálatoktól, hanem szerint elbocsátották. "Így egyértelmű, hogy egy sértett emberről van szó, ami alapjaiban kérdőjelezi meg az állítások valóságtartalmát" - jelentette ki. 
    Hozzátette: "az állítások komolyságát jól mutatja, hogy a letelepedési kötvényekről nyilatkozik, miközben amikor a kötvényprogram elindult, tudomásunk szerint már nem is volt állományban". 
    Csak azokat az alaptalan pletykákat "mondta fel", amit egyes médiumok unásig futtattak az elmúlt időszakban - tette hozzá a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.