Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2017-03-13 16:21:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Az Atlanti-óceán, valamint Közép- és Kelet-Európa fölött egy-egy nagykiterjedésű anticiklon húzódik, melynek peremén sok a felhő, másutt változóan felhős az ég, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Izlandtól egészen a Pireneusi-félsziget délnyugati részéig egy frontrendszer okoz túlnyomóan borult időt, a Brit-szigeteken és Spanyolországban többfelé esik az eső. A Fehér-tenger fölött is ciklon örvénylik, amely miatt arrafelé erősen felhős az ég, elszórtan zápor, hózápor is kialakul. A Fekete-tenger fölött is ciklon örvénylik, amely miatt arrafelé erősen felhős az ég, több helyen fordul elő eső, a hegyekben néhol havazás. A hőmérséklet a kora délutáni órákban Lappföld és az Ural környékét leszámítva északon 0 fok fölött alakul, Közép- és Nyugat-Európában 7 és 15, Spanyolország délkeleti részén 19 és 25 fok közötti csúcshőmérsékletet mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence fölé váltakozó nedvességtartalmú, a magasban továbbra is hideg levegő érkezik.

    Várható időjárás kedd estig
    ---------------------------
    Éjszaka változóan felhős lesz az ég, kedden a gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Reggelig csapadék nem valószínű, kedden főleg keleten helyenként kialakulhat záporeső. Az északi, északnyugati szelet kedden a Duna-Tisza közét leszámítva sokfelé élénk, helyenként erős széllökések kísérik.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 9 és 14 fok között valószínű.