Auguszta napja van. | 2024.03.29

Óvatosságra szólította fel Hága a Törökországba utazó hollandokat

2017-03-13 10:03:39

Óvatosságra szólította fel állampolgárait Hollandia az Ankara és Hága közötti diplomáciai feszültségeire hivatkozva egy hétfőn megjelent utazóknak szóló kiadványban.

    Bert Koenders holland külügyminiszter a Törökországba készülő holland turistákat arra figyelmeztette, hogy a Hollandia és Törökország közötti diplomáciai feszültség miatt, maradjanak éberek, kerüljék a csoportosulásokat és a nagyobb tömegeket vonzó helyszíneket.
    A Hollandia és Törökország közötti diplomáciai vitát az okozta, hogy Hága először a Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert Hollandiába szállító repülőgép leszállási engedélyét vonta vissza szombaton, majd Fatma Betül Sayan Kaya török családügyi miniszter Németországból érkezett gépkocsikonvoját tartóztatták fel a rotterdami török konzulátusnál. A minisztert nem engedték a külképviselethez, hanem visszafordították a német határ felé. Mindkét török miniszter az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-i török népszavazással kapcsolatos kampányrendezvényen szeretett volna részt venni.