Gedeon napja van. | 2024.03.28

Egymilliárd forint keretösszegű pályázat a roma kultúra bemutatására

2017-03-10 07:53:54

 Egymilliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett a roma kultúra sokszínűségének bemutatására az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a pályázók 30-50 millió forintot nyerhetnek programjaik megvalósítására - mondta az minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. 

    Langerné Victor Katalin elmondta: sztereotípiák léteznek a roma kultúráról a többségi társadalomban, a Közös értékeink címmel indított programmal szeretnék megmutatni a roma kultúra sokszínűségét, a zenészeket, az írókat, a roma színházat, képzőművészetet. 
    Mint mondta, 30-33 egyházi és civil szervezet nyerhet el egyenként 30-50 millió forintot, a pályázatokat március 6-a óta lehet beadni. A kiírás szerint 2019. március 6-áig lehet támogatási kérelmet benyújtani, ezen időszak alatt hét alkalommal értékelik az addig beérkezett pályázatokat.
    A helyettes államtitkár szólt arról is, a cél az, hogy a pályázók ne "gettósodó" programokat csináljanak, hanem "nyissanak" a többi nemzetiség és a többségi társadalom felé.