Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tizenhárom év fegyházra ítéltek egy zálogfiókrabló férfit Győrben

2017-03-09 15:47:11

 

Társtettesként, fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás miatt nem jogerősen 13 év fegyházra ítélt csütörtökön a Győri Törvényszék egy 44 éves győri férfit, aki társával 2011-ben 27 millió forint értékű arany és ezüsttárgyakat rabolt el egy zálogfiókból - tájékoztatta a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-t.

 

    Máté Kinga a vádiratot ismertetve elmondta, hogy V. N. Gy. és máig ismeretlen társa egy közúti forgalomtól távol eső szűk közben lévő győri zálogfiókhoz hajtott robogóval. Az üzletbe bukósisakban, munkáskesztyűben és egy-egy fegyvernek látszó tárggyal léptek be, és felszólították a pénztárost, hogy adja át a kasszában lévő pénzt.
    A vádlott az alkalmazott kezét megkötözte, eközben a kesztyűjéből egy kis darab a gyorskötöző szorító részébe csípődött. Társa eközben a páncélszekrényben talált, mintegy 27 millió forint értékű arany és ezüsttárgyakat táskába söpörte, majd a robogóval elhajtottak. 
    A robogót, a sisakot, a kesztyűt (amelyből egy darabka a gyorskötözőben maradt) és a felsőruházatot a Rába ártári részébe dobták, ahol a rendőrök megtalálták. 
    A vádlottól 2014 tavaszán egy másik bűncselekmény miatti nyomozás közben DNS-mintát vettek, amely megegyezett a 2011-es rablás után talált ruháról vett DNS-sel. 
    Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.