Emma napja van. | 2024.04.19

Napokkal ezelőtt, érvényes vízummal érkezett afgán családot tartanak fogva Los Angelesben 

2017-03-06 07:16:28

Érvényes vízummal rendelkező afgán családot tartanak fogva napok óta Los Angelesben; a város egyik bíróságánál emberi jogokkal foglalkozó ügyvédek nyújtottak be keresetet a fogva tartás miatt. 

    A kereset szerint a három kisgyermekkel érkező családnak speciális bevándorlási vízuma van, ugyanis az életüket kockáztatták azért, hogy amerikaiakat védjenek Afganisztánban. Az Egyesült Államok vám-, és határőrizeti szervei (CBP) azonban ennek ellenére megtagadták tőlük a belépést és a jogi segítséget is. 
    A család még csütörtökön érkezett Los Angeles nemzetközi repülőterére, és tagjait - köztük a hétéves, hatéves és nyolchónapos gyermeket - azonnal őrizetbe vették. Az édesanyát és a három gyermeket Los Angeles belvárosában őrzik, a családfőt pedig egy szigorúan őrzött börtönbe vitték. Az ügyvédek elmondása szerint a hatóságok az anyát és a három gyermeket Texasba kívánták szállítani, de az ügyvédek kérésére elálltak ettől. 
    A vám- és határőrizeti szervek (CBP) nem kívánták kommentálni az esetet, Carl Rusnok, a CBP szóvivője azonban emailben közölte: az eljárás mindenben megfelel a hatályos törvényeknek.