Gedeon napja van. | 2024.03.28

Csaknem 230 önkormányzatnak szállított szociális tűzifát a Mecsekerdő Zrt.

2017-03-03 18:46:00

A Mecsekerdő Zrt. 225 önkormányzatnak szállított több mint 12 ezer köbméter tüzelőt a februárban zárult szociális tűzifa-program keretében - tájékoztatta a pécsi székhelyű társaság kommunikációs vezetője pénteken az MTI-t.

    Szauer Melinda közölte: a cég erdészetei összesen 12 073 köbméter kemény lombos - elsősorban bükk, tölgy, akác és csertölgy - tűzifát szállítottak az igénylő településekre mintegy 181 millió forint értékben.
    A Mecsekerdő Zrt. tavaly júniusban kezdte a faanyagszállítást, hogy azt a téli időszakban száraz állapotban és a hideg időjárásra tekintettel minél hamarabb tudják kiszállítani - idézte fel.
    Szauer Melinda emlékeztetett arra, hogy a szociálisan rászorulók téli fűtését megkönnyítő, 2011-ben indult program keretében az ötezer lakosnál kisebb települések önkormányzatai kapnak támogatást az államtól, amelyből térítésmentes tüzelőanyagot biztosíthattak az érintetteknek.
    A Belügyminisztérium pályázatában meghatározott minőségű tűzifát az erdőgazdaság köbméterenként nettó 15 ezer forintos áron bocsátotta a kedvezményezett önkormányzatok rendelkezésére, a településeket a pályázat önrészének vállalásán túl a megrendelt mennyiség kiszállítási költsége terhelte - részletezte.