Andrea napja van. | 2024.04.18

Több mint ötmilliárd forint értékben kínál eladásra ingatlanokat a CIB-csoport

2017-03-01 14:59:00

 Több mint ötmilliárd forint becsült piaci értékben értékesítene ingatlanokat a CIB-csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. - közölte a CIB-csoport szerdán az MTI-vel.

    A közlemény szerint a március elsejével kezdődő, 4 hónapig tartó kampány során hat magyarországi régióban (Nyugat-, Közép és Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, valamint Észak- és Dél-Alföld) tizenegy, lakó- és kereskedelmi ingatlanokat tartalmazó csomagot értékesítenek. A csomagok kis méretük miatt helyi befektetők számára is érdekes befektetési célpontot jelenthetnek - írták.
    Az egyenként 3-12 ingatlant tartalmazó, havonta meghirdetett csomagokra a vásárlási lehetőség mindössze 30 napig él, és nincs hivatalos kikiáltási ár. Márciusban egy lakó- és egy kereskedelmi ingatlanokból álló csomaggal indul a promóció, melyet áprilisban egy lakó- és két kereskedelmi ingatlanokból álló csomag, májusban két lakó- és egy kereskedelmi ingatlancsomag, júniusban pedig egy lakó- és egy kereskedelmi ingatlancsomag követ - ismertették.
    A CIB-csoport a tavaly év végi, 27 ingatlanból álló sikeres portfólió értékesítés után indítja a kampányt, továbbra is élénk ingatlanpiaci keresletben bízva.
    Nemes Rudolf, a CIB-csoport visszavett eszközgazdálkodási vezetője a közleményben elmondta: a magyarországi ingatlanpiacon az elmúlt két évben folyamatosan élénk az érdeklődés, aminek oka egyrészt a javuló gazdasági kilátások, másrészt az alacsony betéti és hitelkamatok. Ebből következően amellett, hogy olcsón lehet finanszírozáshoz jutni, a befektetők olyan lehetőségeket keresnek, melyekkel magasabb hozamlehetőséget érhetnek el, és az ingatlanbefektetés erre kiváló megoldást jelent a vezető szerint.