Gedeon napja van. | 2024.03.28

Lego-figurát kapnak a NASA híres kutatónőiből

2017-03-01 13:19:36

Egy rajongó javaslatára különleges Lego-készlettel tiszteleg az amerikai űrkutatásai hivatal (NASA) történelmének híres kutatónői előtt a dán játékkockagyár.

     A NASA történelmében meghatározó szerepet játszó matematikusnők és űrhajósnők saját Lego-készletet kapnak, benne lesz A számolás joga című Oscar-jelölt film főhősét, Katherine Johnsont és az első űrhajósnőt, Sally Ride-ot ábrázoló figura is - állt a keddi közleményben.
    A készlet ötlete egy rajongótól származik, aki a NASA-építőkockákkal az ideas.lego.com című online oldalon elérte a tízezer szavazatot. Ez a feltétele annak, hogy a dán gyár megvizsgálja a javaslatot. A Lego 12 ötletből választotta ki a NASA-készletet, ezek érték el a tízezres határt.
    Az ötlet Maia Weinstock tudományos újságíróról származik, aki a Twitteren osztotta meg örömét.
    A játékgyár azzal indokolta a választást, hogy a készlet "inspirálni képes a gyerekeket és értékes játékélményt nyújt nekik".
    A NASA-készlet külsejét és árát a jövő év elejéig véglegesíti a Lego, ezután kerülhet a boltokba.
    A Katherine Johnson matematikus, aki a Mercury- és Apollo-programok űrhajóinak röppályája tervezésén dolgozott, a vasárnap éjjeli Oscar-gálán is megjelent, élettörténete volt A számolás joga egyik fő ihletforrása.