Auguszta napja van. | 2024.03.29

Pályázatfigyelő programmal segíti a cégeket az olasz kamara

2017-02-28 16:42:00

Pályázatfigyelő programmal segíti a cégeket a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, a saját fejlesztésű eszközzel könnyen és gyorsan kereshetnek majd az európai és hazai pályázatok és támogatási lehetőségek között a kamara tagjai - tájékoztatta Ferdinando Martignago, a kamara elnöke az MTI-t.

    Az új szolgáltatás a kamara március közepétől elérhető új honlapján lesz megtalálható - tette hozzá.
    Az elnök beszámolt arról is, hogy folyamatosan nő a két ország közötti kereskedelmi forgalom. Tavalyelőtt 4,5 milliárd euró értékben exportáltak Magyarországról Olaszországba, míg az olasz cégek 4,1 milliárd euró értékben szállítottak Magyarországra termékeket és szolgáltatásokat. A műszeres mechanika, a szállítmányozási eszközök és az elektromos készülékek kereskedelme tette ki a forgalom nagy részét - ismertette.
    A legtöbb szektorban folyamatosan nőnek az olasz beruházások Magyarországon. A mezőgazdasági termelés,  az állattenyésztés, a kereskedelem, a szolgáltatóipar, a gyártás, az energiaszektor, a szállítmányozás és a fémmechanika területén a régiek mellett új cégek is érdeklődnek a lehetőségek iránt - számolt be a kamara elnöke.
    Jellemző az olasz mikro-, kis-, és középvállalatok jelenléte, de nagyvállalatok is megtalálhatók - jegyezte meg.
    Magyarországon mintegy 2500 olasz vállalat van, amelyek több mint 25 ezer munkavállalót foglalkoztatnak.
    A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarát 1992-ben alapították, mára már 185 tagvállalatot számlál.