Emma napja van. | 2024.04.19

Károkat okoz a fővárosban a viharos erejű szél

2017-02-28 15:48:00

 Közel 30 alkalommal riasztották a tűzoltókat a fővárosban a viharos erejű szél által okozott károkhoz kedd kora délutánig - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

    Kisdi Máté közölte: a többi között a XIII. kerületi Bulcsú utca és Szabolcs utca kereszteződésében egy nagyméretű fa dőlt az úttestre. A XII. kerületi Maros utcában vakolat hullott egy épületről az ott parkoló járművekre.
    A IV. kerületben, a Szilágyi utcai felüljáróról is hullik a vakolat, a tűzoltói beavatkozás idejére a forgalom egy sávon halad. A II. kerületi Hűvösvölgyi úton karvastagságú, öt méter hosszú faágakat távolítanak el a tűzoltók az úttestről.
    A XIII. kerületi Váci úton egy hatemeletes lakóház negyedik emeleti erkélyéről betontömb esett a járdára, a tűzoltók eltávolítják a még lógó darabokat.
    A kispesti Zalaegerszeg utcában megdőlt egy hársfa, veszélyeztetve ezzel a közlekedést. A VI. kerületben, a Deák Ferenc téren egy bádoglapot mozgat a szél, itt szintén a tűzoltók beavatkozása szükséges.
     Az egységek folyamatosan számolják fel a káreseteteket - sorolta a szóvivő.
    Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról számolt be, hogy a fővároson kívül Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékben kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk a viharos szél okozta károk miatt.