Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a szocialisták elvettek egy havi nyugdíjat

2017-02-24 15:51:07

A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásuk alatt egyetlen tollvonással elvettek egy havi nyugdíjat, havi 16 ezer forintos nyugdíjadót akartak bevezetni, és a magas inflációban hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat.

    A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke sajtótájékoztatón azt mondta, nyolc éve nem emelkedett az öregségi nyugdíjminimum mértéke, ami még mindig 28 500 forint, miközben a kormány eltörölte a nyugdíjplafont, így előfordulhatnak milliós nyugdíjak is.
    A Fidesz reagálásában azt írta, az MSZP nem becsülte meg a nyugdíjasokat, hiszen háromszorosára emelték a gáz árát, duplájára az áram árát és az élelmiszerek áfáját is.
    Ezzel szemben a polgári kormány 2010 óta garantálja, hogy megőrzi a nyugdíjak értékét, bevezette a Nők 40 programot, emellett rezsicsökkentést hajtott végre. Csökkentette a legfontosabb élelmiszerek áfáját, és 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt is biztosított minden nyugdíjasnak.