Auguszta napja van. | 2024.03.29

Aquapark megépítéséről döntött a pécsi közgyűlés

2017-02-16 13:21:09

 

Csaknem húszmilliárd forintos állami forrásból Pécsett megvalósuló új multifunkcionális sportcsarnok, uszoda, illetve ahhoz kapcsolódó aquapark megépítéséről döntött csütörtökön a baranyai megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése.

 

    Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester az ülésen közölte: a Modern városok program keretében a Füzes dűlő elnevezésű városrészben, az Expo Centertől délre tervezett nagyberuházás korábban a városlakók bevonásával zajlott konzultáció során "elsöprő igényként" fogalmazódott meg. 
    A megszavazott előterjesztés szerint "a városban évtizedes hiányokat pótló, korszerű, fenntartható sportkomplexum létrehozása minőségi előrelépést jelenthet Pécs sportéletében".
    A tervek szerint egy 14 ezer négyzetméteres sportcsarnok és uszoda mellett csaknem 10 ezer négyzetméteres fedett élményfürdő és wellnesslétesítmény épül - derült ki a dokumentumból, amelyben kitértek arra is, hogy a komplexumban egy 25 ezer négyzetméteres tavat, élménycsúszdát, hullám- és gyermekmedencéket, illetve öt-hat ezer négyzetméteren egyéb élménymedencéket is létesítenek.
    A komplexum a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) sportiskolájában nevelkedő ezerötszáz fiatal tevékenységének megkönnyítése mellett - a mindennapos testnevelés bevezetésével - a város összes iskoláját is kedvezőbb helyzetbe hozná - áll az előterjesztésben. 
    Az indoklás szerint a magas színvonalú szolgáltatást nyújtó létesítmény a városi szabadidő-sportéletre is jótékony hatást gyakorolhat.
    Az előterjesztést huszonkét igen és egy nem szavazattal, négy tartózkodás mellett fogadta el a közgyűlés, amely egyúttal a PSN Zrt.-t bízta meg a projekttel kapcsolatos menedzsmentfeladatok ellátásával.
    Páva Zsolt az MTI érdeklődésére a beruházás ütemezéséről elmondta: a kormány 500 millió forintot biztosított az idén esedékes előkészítő és tervezési munkák elvégzésére. A városvezető kiemelte: "minden eltökéltségükkel" azon dolgoznak, hogy 2019-ig elinduljon a kivitelezés.