Auguszta napja van. | 2024.03.29

Börtönt kér a migránsokat sanyargató embercsempészre az ügyészség

2017-02-13 10:00:34

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat és kéri börtönbüntetés kiszabását egy magyar férfira a Sárvári Járási Ügyészség - közölte az MTI-vel hétfőn Simon József, a Vas Megyei Főügyészség vezetője.

    A vádirat szerint a férfi 2015 májusában 30 iraki és két szír állampolgárt csempészett kisteherautójával Ausztriába - tudatta a főügyész.
    Hozzátette: a vádlott Szeged környékén vette fel a Magyarországra a zöldhatáron át embercsempészek vezetésével illegálisan belépett, beutazásra és tartózkodásra jogosító okmányokkal nem rendelkező külföldieket, akik között tíz nő és két gyermek is volt.
    "A vádlott a migránsokat bezsúfolta a kisteherautóba, amelyből az üléseket előzőleg eltávolította, majd hét és fél órán át pihenő, élelem és víz nélkül szállította őket az országon keresztül" - áll ügyészségi közleményben.
    Simon Zoltán ismertetetése szerint a férfi, miután az ausztriai Nickelsdorf közelében kirakta utasait, azonnal visszaindult Magyarországra, a migránsokat és a vádlott szír társát viszont rövid idő múlva az osztrák rendőrök elfogták.
    A Sárvári Járási Ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban, valamint azt is, hogy a vádlottat a bíróság tiltsa ki Győr-Moson Sopron megye területéről.